ANNONSØRINNHOLD

Lånemegler May Evensen vet hva som skal til for at du skal nå målene dine – selv i tøffe økonomiske tider.
Lånemegler May Evensen vet hva som skal til for at du skal nå målene dine – selv i tøffe økonomiske tider.

Slik når du målene dine med en lånemegler på laget

Drømmer du om å komme deg inn på boligmarkedet eller starte et eget firma? Lånemegler May Evensen vet hva som skal til for at du skal nå målene dine – selv i tøffe økonomiske tider.

Den økonomiske situasjonen din endrer seg gjennom hele livet, og det kan være vanskelig å vite hva som er smart og riktig å gjøre til enhver tid. Kanskje du er nyutdannet og tenker at det er umulig for deg å komme inn på boligmarkedet? Har du pådratt deg et forbrukslån som du ønsker å bli kvitt? Eller kanskje du lurer på hvordan du skal klare å finansiere oppstartsbedriften din?

Uansett hvilken livssituasjon du befinner deg i og hvordan den økonomiske situasjonen din ser ut, er det gode muligheter for å oppnå drømmene dine. Men veien til målet blir mye enklere med profesjonell hjelp, forteller lånemegler i Eiendomsfinans, May Evensen.

– Mange vet rett og slett ikke hvor de skal begynne – eller hvilke grep de skal ta. Med en fagperson på laget som kjenner systemet og har oversikt over alle mulighetene, blir det lettere å få full oversikt over den økonomiske situasjonen din og finne rett løsning for akkurat deg.


– Alle burde ha en økonomisk PT

– Det er helt vanlig å investere i personlig trener for å komme i form. Jeg tenker at flere bør gjøre det samme når det gjelder økonomien. Derfor kaller jeg meg gjerne for en «økonomisk PT» som hjelper deg å nå dit du vil – og å opprettholde en sunn privatøkonomi over tid, sier Evensen, som også jobber som mental trener.

Jeg kaller meg gjerne for en «økonomisk PT» som hjelper deg å nå dit du vil.

May Evensen, lånemegler i Eiendomsfinans og selvstendig næringsdrivende

Når krana på badet er lekk eller stikkontakten ikke fungerer, kontakter de fleste av oss en fagperson for å få hjelp til å fikse problemet. Men når det kommer til å løse vanskelige

finansieringsbehov forsøker mange å ta jobben selv. May Evensen sier at veien til mål ofte er raskere – og valgmulighetene flere – om du i stedet får hjelp av en ekspert på lån.

– Si for eksempel at du er nyutdannet og vil inn på boligmarkedet. Det er veldig mye å forholde seg til – som egenkapital, likviditet og så videre. Om du får «nei» av de første bankene du kontakter, er det fort gjort å gi opp om du ikke har noen som hjelper deg i prosessen, sier hun, og legger til:

– Mange blir overrasket over hvor enkelt det er å løse deres finansieringsbehov, det gjelder bare å vite hvilke banker som tilbyr hva, hvilke låneprodukter som finnes og hvor du som kunde hører hjemme.

Mange blir overrasket over hvor enkelt det er å løse deres finansieringsbehov.

May Evensen, lånemegler i Eiendomsfinans og selvstendig næringsdrivende

Trenger du hjelp med finansiering? Lånemegler May Evensen vet hva som skal til for at du skal oppnå drømmene dine – klikk her for kontakt i dag.


Få best mulig betingelser med en lånemegler på laget

Ikke alle er kjent med hva en lånemegler gjør. May Evensen forteller at en lånemegler rett og slett hjelper deg å finne riktig bank og riktig lånetype tilpasset dine ønsker og behov – enten du skal kjøpe bolig, skaffe ny bil eller refinansiere forbrukslån.

– Vi samarbeider med 18 bank- og finansinstitusjoner og har oversikt over alle produktene og tjenestene til hver enkelt av disse. Det er en kjempefordel kontra om du skulle oppsøkt disse bankene selv. En bankrådgiver kjenner jo kun egne produkter og vet ikke hvilke betingelser du kunne fått i en annen bank.

Ved å bruke en lånemegler sparer du rett og slett tid fordi du slipper å gå til flere banker og høre om lånetilbudene de kan gi deg. Alt du trenger å gjøre er å sende inn nødvendig dokumentasjon til lånemegleren, som deretter ordner resten. Tjenesten er dessuten helt gratis.

– Jobben vi gjør er gratis for kunden. Det fungerer ved at bankene vi samarbeider med betaler oss for å finne de riktige kundene for dem, samt innhente dokumentasjon og ferdigstille en optimal lånesøknad. Bankene sparer tid og penger på at vi gjør denne jobben for dem, sier Evensen.


Bistår når finansiering blir vanskelig

I jobben som lånemegler har May Evensen mange forskjellige kunder, alle med ulike finansieringsbehov. En gruppe som går igjen er selvstendig næringsdrivende. En del av disse har søkt banken om finansiering til oppstartsbedriften sin, men fått avslag.

– Bankfinansiering krever jo at bedriften eller enkeltpersonforetaket har inntekter å vise til, og ofte har man ikke det i en oppstartsfase. Da kan det være lett å bli fristet til å ta opp et forbrukslån og noen kommer til et punkt hvor de får problemer med å betale gjelden. Det er da du starter å sove dårlig om natta, forteller Evensen.

I en slik situasjon, hvor forbrukslån eller kredittkortgjeld har gått over styr, kan en lånemegler hjelpe deg med refinansiering – altså å samle forbrukslån og kredittkortgjeld i ett felles lån, til en lavere rente.

Hun forteller at også veletablerte gründere kan oppleve at de ikke får lån, rett og slett fordi de er ansatt i egen bedrift og dermed ansett som risikokunder.

En annen gruppe som ofte har stor nytte av en «økonomisk PT» er nyutdannede, sier Evensen.

– Utlånsforskriften sier at du kan låne fem ganger inntekt. La oss si at du er nyutdannet og fått en startlønn på 500 000. Da kan du i teorien låne 2,5 mill, men om du har 500 000 i studielån blir denne summen plutselig mye mindre. Studielånet sparker bein under veldig mange.

Heldigvis er ikke situasjonen håpløs – verken om du er nyutdannet eller gründer.

– Ved å argumentere på en god måte overfor banken, klarer vi ofte å få bedre lånebetingelser. Bankene har nemlig en fleksibilitetskvote, som betyr at bankene har tilgang til bryte med enkeltkravene i forskriften. Men nå begynner det å bli veldig teknisk, ler May.

Ved å argumentere på en god måte overfor banken, klarer vi ofte å få bedre lånebetingelser.

May Evensen, lånemegler i Eiendomsfinans og selvstendig næringsdrivende


En skreddersydd løsning

Renteheving og inflasjon har det siste året gitt folk flest en tøffere økonomisk situasjon. Det merker lånemegleren godt.

Jeg leter etter det positive i hver sak, og gir meg ikke før kunden har fått en løsning på finansieringsbehovet sitt.

May Evensen, lånemegler i Eiendomsfinans og selvstendig næringsdrivende

– Det har blitt ekstremt mye vanskeligere å få lånt penger, noe som betyr at enda flere enn tidligere vil ha nytte av profesjonell hjelp når de trenger finansiering.

Evensen mener den store fordelen med å bruke lånemegler er at du som kunde får en skreddersydd løsning som er tilpasset dine behov.

– Jeg samarbeider med 18 forskjellige banker og jeg kjenner de ansatte og prosessene til hver enkelt bank svært godt. De ansatte i banken har alltid bankens interesse i fokus og ser først og fremst på risiko. Jeg derimot, leter etter det positive i hver sak, og gir meg ikke før kunden har fått en løsning på finansieringsbehovet sitt!, avslutter lånemegler May Evensen.

Trenger du hjelp med finansiering? Lånemegler May Evensen vet hva som skal til for at du skal oppnå drømmene dine – klikk her for kontakt i dag.


10 ting en lånemegler kan hjelpe deg med

  1. kartlegge den økonomiske situasjonen din
  2. sette opp et budsjett
  3. skaffe finansiering til ny bolig
  4. skaffe oversikt over inkassokrav
  5. løse utfordrende finansieringsbehov
  6. løse saker som trenger realkausjonist
  7. samle usikret gjeld
  8. flytte dagens boliglån
  9. rydde opp i misligholdt gjeld
  10. redusere månedlige kostnader