Guro Sommer er opptatt av å leke med farger og bevegelser og å vise deg hva hun ser.

Guro Sommer: Avslører historier ett bilde av gangen

Det er mennesker Guro først og fremst er opptatt av. Gjennom fotograferingen forsøker hun å gjenspeile og forsterke mennesket foran kameraet. Viktige spørsmål for henne er hvordan menneskene ønsker å bli fremstilt og hva de ønsker å formidle. Bildene til Guro er fulle av liv og energi. Hun bringer frem menneskets unike styrke. Skrikende farger eller minneverdige blikk. Guro er opptatt av å leke med farger og bevegelser og å vise deg hva hun ser. Hun ønsker å få seeren i kontakt med mennesket på bildet og stemningen.

Guro Sommer er en selvstendig Oslo-basert fotograf. Fotointeressen hennes startet allerede under oppveksten i Grimstad, der hun bar med seg kameraet overalt og dokumenterte det som skjedde.

Hun tilbrakte to år på Oslo Fotokunstskole, og karrieren begynte ved at hun dro rundt og knipset bilder på konserter og festivaler i byen. På denne tiden møtte hun den kvinnelige rapperen Myra, som hun reiste og jobbet sammen med i flere år. Deretter gjorde Guro artistfoto for en rekke ulike labels.

De siste tre årene har hun vært del av Studio G27B på Grünerløkka. I 2021 åpnet hun Gem Studio sammen med fotograf Emma Sukalic og filmfotograf og regissør Maren Klakegg.