Thea henter inspirasjon fra sterke kvinner – spesielt fra de som tør å skille seg ut.

The Power Issue
Vår 2021

Thea Elise Klingvall

Kvinnene i bildene til Thea har alle en holdning som oser av frihet, stolthet og styrke.

Arbeidene til Thea handler om å finne friheten til å være kvinne og motet til å være modig og skamløs. I bunn og grunn handler det om å være fri i sin egen kropp. Klingvall utforsker kontrasten mellom det svært realistiske og det abstrakte i fargebruken. Hun fokuserer på tradisjonelle teknikker, som maling og illustrasjon, og kombinerer disse på nye måter for å skape et moderne uttrykk.

THEA ELISE KLINGVALL

Thea Elise Klingvall (30) arbeider innen figurativ tegning, grafisk tegning og oljemaling. Hun vokste opp i Porsgrunn, der hun i tidlig alder begynte å male, mye takket være sin mor. Moren oppdaget tidlig at datteren hadde en gryende kunstspire i seg og kjøpte inn malesaker til Thea. Sammen satt de oppe til sent på kveld og kultiverte maletalentet. Videre fulgte år med kulturskole og tegnekurs for barn. Men da moren innså at Thea befant seg på et helt annet nivå, valgte hun å sende jenta på kunstskole hos maleren Jonny Andvik, kjent som en av de fremste figurative malerne i Skandinavia fra sin generasjon. Fra hun var 12 til hun var 19 år, tilbrakte hun mye tid med Jonny, som nærmest ble som en læremester for henne. Hun krediterer mye av sin stil og teknikk til nettopp Andvik.

Det var likevel først da hun forlot Porsgrunn og flyttet til Kristiansand, at hun fant sin særegne kunstneriske stemme. Som liten var Thea ekstremt sjenert, men med alderen og utviklingen av ferdighetene økte også selvtilliten, og hun turte å frigjøre seg selv fra normene og la seg styre mer av sin egen intuisjon. Hun begynte å hente inspirasjon fra sterke kvinner – spesielt fra de som turte å skille seg ut og som var trygge på sin egen kropp og identitet.